SUSI 2007

2007-ben alakult a

SÁROSPATAKI UTÁNPÓTLÁSNEVELŐ SPORTISKOLA, röviden a SUSI

 

A SUSI számlaszáma: 10400315-50515348-56511001                                         /K&H BANK/ 

A SUSI adószáma: 19333607-1-05

Jelenleg Sárospatakon, az utánpótlás szintjén legnépszerűbb sportágak a kézilabda, labdarúgás, vízilabda, sakk, asztalitenisz és ökölvívás. Az ökölvívás országosan eredményekkel bír, a kézilabda és a labdarúgás hétről hétre vonzza a közönséget és tömegesen népszerű a gyerekek körében. Ismereteink szerint a felsorolt sportágak utánpótlás képzése a legfontosabb a gyerekek egészséges életmódjának megőrzése, fejlődése, életre való nevelése érdekében. Jelenleg térségünk hátrányos helyzetűnek minősül, így nagyon nehéz komoly szakmai munkát végezni. Ám törekvéseinket mutatja, hogy 2007. szeptember 12-én megalakult a SÁROSPATAKI UTÁNPÓTLÁSNEVELŐ SPORTISKOLA, röviden a SUSI, aminek a feladata a gyermekek komoly képzése minden téren; edzés szám növelése; a sárospataki legnépszerűbb sportágak utánpótlásnevelésének felkarolása. Vannak pedagógus végzettségű kézilabdázóink, akik csapatukkal jelenleg az NBII északkeleti csoportjának szerepelnek sőt NBI-ben nevelkedett pedagógus labdarúgó edzőnk is van és a sor még nem teljes.
 
Szakembereink megszállottságát és gyerekeink tehetségét próbáljuk meg hatékonyabban kiaknázni, úgy hogy edzéseinkhez óriási segítséget nyújt a Sárospatak Város Önkormányzata; a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola; a Zempléni Általános Iskola - Bodrogolaszi; Kenézlő Önkormányzata; a Városi Uszoda; a Miskolci Egyetem Árvay József Gyakorló Általános Iskolája; a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola; az ME Comenius Tanítóképző Főiskola, EK Comenius Főiskolai Kar, a Református Gimnázium; az Árpád Vezér Gimnázium. Tehát az egész város egységes és akar valamit. Ezen eszme egy olyan lehetőséget keres, ahol a sportolni vágyó és tehetséges gyerekek szervezett formában, egységes rendszerben kapják meg a heti 4 edzést és a rendszeres versenyeztetést. Ahol a munka intézményesen tervezett, szervezett és irányított. Nem beszélve a szisztematikus utánpótlásnevelés, szisztematikus kiválasztás gondolatairól.
A SUSI falain belül jelenleg a szivacskézilabda, kézilabda, futsal és a labdarúgás  tíz korcsoportja van jelen, mégpedig az 1996-2008-ban születettekkel dolgozunk közel 150 (!) tanulóval. Januártól a torna is szeretne csatlakozni, és évről évre más sportágak is bevonásra kerülnek. Tehát a specifikus felmenőrendszer működik nemcsak labdarúgásban, de szivacskézilabdában, kézilabdában is. A SUSI megmutatta, hogy létezik a szülők körében is igény, és ez a város határain túlra is kiterjed. A Sportiskolában a sárospataki gyermekeken túl, Karcsáról; Kenézlőről; Sátoraljaújhelyből; Hercegkútról; Makkoshotykáról; Erdőhorvátiból; Vámosújfaluból; Tiszakarádról, Pácinból, Károlyfalváról és Vajdácskáról is bejárnak a tanulók, ami figyelemre méltó.
 
A gyermekeknek szeretnénk mindent megteremteni a mozgáshoz, természetesen úgy hogy figyelünk arra: hogy a sportolás ne menjen a tanulás rovására. Az egészségre nevelést és a becsületre nevelést is célul tűztük ki. Hátrányos helyzetünkből adódóan nagyon nehéz a szükséges felszereléseket, eszközöket, vagy akár a terembérlést is biztosítani.

Amennyiben bármilyen módon (anyagi, eszköz, stb.), bármilyen csekélységgel (matrica, csokoládé, innivaló, vagy csak egy jó szóval, stb.), tudná Ön vagy cége támogatni a diákokat, azt szívesen vennénk. Ellenszolgáltatásként több ötletünk van, például a mezreklám. HAJRÁ SUSI!

 

A megválasztott elnökség, amelyben Belicza János lett az elnök, Sikora Attila alelnök, Lendák Lajos, Stumpf Attila és Punyi Gyula elnökségi tagokat érte az a megtiszteltetés, hogy végezzenek komoly munkát a SUSI, falain belül. A felügyelő-bizottságot is megválasztották: Víghné Fehérvári Zsuzsanna, Hajdu Imre és Tóth István részesülhet a feladatok elvégzésében.
Alapító tagok: Víghné Fehérvári Zsuzsanna, Timáriné Király Sarolta, Tótin Erika, Juhászné Nyusti Klára, Megay Oktáv, Gönczy Zoltán, Lendák Lajos, Hajdu Imre, Kovács Gábor, Krai Csaba, Zsófi József, Preszoly András, Rák Zsolt, Tóth István, Papp József, Szegedi Istvánné, Tóth Tamás, Stumpf Attila, Sontra László, Cserépy László, Sikora Attila, Punyi Gyula, Belicza János, Bujdosó Norbert, Tóth István.

Az elnökség szeretné megköszönni az alapító tagok részvételét, segítségét, a Miskolci Egyetem Árvay József Gyakorló Általános Iskola és az Árpád Vezér Gimnázium igazgatóinak, Pásztor Andrásnénak, Kissné Murányi Andreának és Tóth Tamásnak, hogy intézményeiket rendelkezésre bocsássák, az edzések színhelyéül.

Lendák Lajos: Nagyon örülök, hogy az előkészítő munka kezdetétől egy hónap sem telt el, és megalakulhattunk. Az önkormányzat egyik fő célja az utánpótlás nevelésének támogatása. Mindenfelől csak segítséget kaptunk. Két tornateremben, a füves és a műfüves pályán beindultak az edzések. Ki kell használnunk a város mindennemű erőforrásait. Ha 6 éves kortól nevelünk egy sportolót, akármilyen sportágban, akkor lesz  esélye komoly eredményekre. Csak hosszú távon érdemes elkezdeni, úgy érzem ez a sportiskola ilyen. Végre valósággá vált.

Belicza János: Óriási megtiszteltetés ez számomra és köszönöm szépen a bizalmat. Számomra mindig a gyermekek szakmai nevelése volt a legfontosabb feladat. Csak a munkában hiszek. Biztos vagyok benne, hogy olyan sportolók fognak kikerülni a SUSI-ból, akik megfelelően tudják öregbíteni Sárospatak város hírnevét.
Oldalmenü
Diavetítő
Naptár
Szavazás
Mikor alakult a SUSI?
2000
2002
2006
2007
2008